上星期六 (1月22日) 我們有一個十分有意義的活動,就是去 油塘 碧雲道 的 香港中國婦女會黃陳淑英紀念護理安老院 去探訪, 關懷 和 支援 入住該老人院舍內的長者。

快了到中國的農曆新年了,我們英國機械工程師學會香港分部 (IMechE Hong Kong Branch) ,聯同香港工程師學會機械、輪機、造船及化學分部(HKIE-MMNC) 的一班義工,都很高興探訪入住該院的長者,並與他們促膝談天 (真正的社交!不是 Facebook 喇。)。我們也大玩遊戲,原來很多老友記也很精靈的哩。

大電視遊戲

玩大電視遊戲

老有所養是中國人的傳統美德。我們也知道香港人為口奔馳,也有家庭因各種原因無法照顧長者,全憑安老院的員工盡心盡力,為長者提供良好的生活環境。我們香港有今天,現在的長者當年也為香港社會作出各樣貢獻,所以社會確實有責任去確保這些長者安享晚年。

大合照

工程界愛心義工大合照

This slideshow requires JavaScript.

Last Saturday 22 January 2011 IMechE Hong Kong Branch Activities Sub-Committee organised a very meaningful event to visit the elderly in Hong Kong Chinese Women’s Club Madam Wong Chan Sook Ying Memorial Care and Attention Home for the Aged in Yau Tong. It’s close to Chinese New Year and members played games with the grannies, and give out gifts wishing them a happy new year.