這幾天一直在忙。

雖然說自己是 IMechE 的 Young Member, 但不得不承認,自己再唔係十八廿二了。

過去一星期,有 Speak Out for Engineering,又有 Tutorship Programme,兩者只差數天。而大家又希望在 Tutorship Programme Cocktail上放一下 Speak Out for Engineering 當天的盛況,那我唯有徹夜趕工把當天的Video轉檔進電腦,再連夜剪輯,好讓 Cocktail 時大家可以欣賞一下。

一個英國學會仔 (事實在香港是學會仔),今日要響大學會當道既香港生存,避過俾人淘汰,仲要面對來勢洶洶既新晉競爭者,而家英鎊又貴 (近16啦),作為 IMechE HK Young Member Section 的牽頭人,實在要想盡辦法令各位會員交會費覺得值得,要肯定自己的Section有能力唔會令會員太失望,實在,有時候,讓人很疲倦。

今年我們做得不賴:

我們有我們的網誌:https://hkyms.wordpress.com

我們有我們的 YouTube 頻道:http://hk.youtube.com/imechehk

我們有我們的 Facebook Group:http://www.facebook.com/group.php?gid=4696882534

不過呃唔到人既,以前打機夜d就夜d,夜咪夜囉,頂多第日返工飲多兩杯咖啡。工照樣返,冇問題,星期六日再還債。不過而家,唔係十八廿二啦,夜d訓,身體都好似負荷唔到啦。行起路搖下搖下,目光呆滯。

要多d休息才成。不過今晚要 Happy,又夜訓喇。

祝大家週末 Happy。